Politieke nabeschouwing raadsvergadering 12-11-19

4 december 2019
Bij de voorjaarsnota hebben wij aangedrongen op actie omtrent KWALITEITSIMPULS GLANE. Samen met inwoners worden een aantal toekomstscenario’s besproken en de uitkomsten van deze gesprekken moeten leiden tot een visie.
Ook hebben wij tijdens de voorjaarsnota de raad aangedrongen om de LEEFBAARHEIDSPROBLEMATIEK IN OVERDINKEL te erkennen. Hiervoor is inmiddels een projectcoördinator aangesteld. Bij succes zou dit ook uitgerold kunnen worden in delen van Losser waar de leefbaarheid onder druk staat.
Om meer grip op het HUURBELEID te krijgen is het afgelopen jaar een motie voorbereid om de presentatieafspraken met DOMIJN eerst door de raad goed te laten keuren. Hierbij konden wij niet op de steun van Burgerforum rekenen. Wel kwamen zij nu met een motie voor een proef omtrent toewijzingssystematiek. Wij hebben deze motie gesteund omdat het een proef betreft. Zelf zijn wij zoekende naar een lange termijn oplossing voor deze problematiek zodat onze jongeren in Losser kunnen blijven wonen en er ook plaats is voor onze senioren. Draagvlak onder andere partijen is voor verandering noodzakelijk maar dit vraagt om een betere voorbereidingstijd en gedegen onderbouwing.
Voor de toekomst van onze gemeente is het van belang om de (toekomstige) zorgbehoefte te vergelijken met het huidige aanbod om conclusies te kunnen trekken over de toekomstbestendigheid ervan. Vandaar de MOTIE ZORGSCHOUW.
Op ons verzoek wordt ingezet op aankoop van extra TWENCE-AANDELEN. Hierdoor kunnen we onze hoge reserves omzetten naar structurele ruimte wat bijvoorbeeld lastenverlichting mogelijk kan maken. Ook zal het een positieve bijdrage leveren aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.