Politieke nabeschouwing raadsvergadering 10-12-2019; Op naar een sterk en sociaal 2020

20 december 2019
De directe inspraak van inwoners op de eigen leefsituatie en woonomstandigheden moet versterkt worden. Denk aan het verstevigen van de positie van (gekozen) dorpsraden, de huurdersbelangenvereniging en cliëntenraden bij het maken van beleid. Wat ons betreft wordt hier volgend jaar serieus werk van gemaakt.
De PvdA Losser vindt dat de gemeente de verantwoordelijkheid heeft voor continuïteit in de zorgverlening. Vooral voor mensen met een chronische aandoening. Het is onwenselijk dat beschikkingen voor mensen met een levenslange beperking voor korte duur worden afgegeven aangezien dit onnodige onzekerheid bij cliënten veroorzaakt en tevens leidt tot extra onnodige administratieve lasten. Dit is ook in overeenstemming met het advies van de participatieraad welke in eerste instantie door het college is genegeerd. Wij moeten de positie van mogelijk kwetsbare mensen in onze gemeenschap versterken. Vandaar ons wijzigingsvoorstel.
Als gemeenteraad hebben wij gezamenlijk nogmaals onze zorgen geuit omtrent het huisartsentekort in Twente.
Door politiek te bedrijven op basis van visie en daadkracht hebben wij als eenmansfractie, vanuit de oppositie, meerdere successen weten te behalen. Nieuwe Lossernaren worden welkom geheten, er wordt ingezet op de aankoop van extra Twence-aandelen en na aanleiding van ons voorstel wordt de toekomstbestendigheid van onze zorgvoorzieningen onderzocht. Ook hebben wij afgedwongen dat er eindelijk een plan van aanpak komt voor de leefbaarheidsproblematiek in Overdinkel.
Ook volgend jaar blijven wij voor u strijden. Wij wensen de inwoners van de gemeente Losser een rooskleurig 2020.