Politieke nabeschouwing 10-11-2020

30 november 2020
Ieder jaar wordt de begroting door Burgerforum en VVD aangegrepen om lukraak iets over de woonlasten te zeggen en dat deze omlaag moeten. Dat is vrij simpel en populistisch te noemen vooral omdat er geen voorstellen worden ingediend om de woonlasten te verlagen. Sterker nog; deze twee partijen dienen juist voorstellen in waardoor de woonlasten gaan stijgen. Waar ben je dan mee bezig; met inwoners voor de gek houden.
Wat betreft PvdA Losser zijn woonlasten geen doel maar een middel. Een middel dat we nodig hebben om onze voorzieningen in stand te houden maar ook een middel waar we voorzichtig mee om moeten gaan omdat het is geld is dat van inwoners verkregen is.
Naast de coronacrisis zijn er een aantal uitdagingen die wij als PvdA Losser graag met de rest van de raad en het college aan gaan denk aan het behoud van voorzieningen, omgaan met krimp, woningbouw etc.
Wij erkennen het belang van het aardgasvrij maken en zullen onze schouders onder deze uitdaging zetten. Wel is het zo dat wij alle ontwikkelingen kritisch volgen. Inwoners moeten investeringen gedurende hun leven terugverdienen en van hen mag niet verlangt worden dat ze duizenden euro’s eigen vermogen hebben wat hiervoor gebruikt kan worden.
Wat betreft PvdA Losser zou het een mooi streven zijn om te onderzoeken of wij van de Aloysiusschool een cultureel centrum kunnen maken waarin o.a. onderdak kan worden geboden aan het Gildeproject, het jongerenwerk van Fundament en toneelvereniging de Rommelpot.